Informatii nutritionale despre fasolea verde

Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A.

Image

Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata.

Nutrientii din fasolea verde, furnizati de o cantitate de 100 de grame si calculati prin raportare la doza zilnica recomandata, sunt urmatorii:

– vitamina C – 20,3%
– vitamina K – 18%
– vitamina A – 13.8%
– mangan – 11%
– fibre alimentare – 10.8%
– acid folic – 8.2%
– vitamina B6 – 7%
– molibden – 6.6%
– magneziu – 6.2%
– triptofan – 6.2%
– potasiu – 6%
– vitamina B2 – 5.8%
– fier – 5.7%
– vitamina B1 – 5.3%
– fosfor – 3.8%
– calciu – 3.7%
– proteine – 3.6%
– vitamina B3 – 3.6%
– colina – 3.6%
– cupru – 3.5%
– acizi grasi omega-3 – 2.9%
– calorii – 31 (1%)

Reclame

Posted on 05/07/2013, in Sanatate and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: