Informatii nutritionale despre fasolea verde
Fasolea verde, indiferent de specia cultivata, este o leguma cu un continut redus de calorii, dar bogat in nutrienti esentiali pentru sanatate, precum proteinele, fibrele alimentare, calciul si fierul. Doar o cana de fasole verde proaspata contine 200 de miligrame de potasiu, beta caroten si vitamina A.
Beta carotenul reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimuleaza dezvoltarea osoasa. Fasolea verde la conserva, fara sare adaugata, contine tot atatea calorii, fibre alimentare si fier, precum fasolea verde proaspata.
Nutrientii din fasolea verde, furnizati de o cantitate de 100 de grame si calculati prin raportare la doza zilnica recomandata, sunt urmatorii:
– vitamina C – 20,3%
– vitamina K – 18%
– vitamina A – 13.8%
– mangan – 11%
– fibre alimentare – 10.8%
– acid folic – 8.2%
– vitamina B6 – 7%
– molibden – 6.6%
– magneziu – 6.2%
– triptofan – 6.2%
– potasiu – 6%
– vitamina B2 – 5.8%
– fier – 5.7%
– vitamina B1 – 5.3%
– fosfor – 3.8%
– calciu – 3.7%
– proteine – 3.6%
– vitamina B3 – 3.6%
– colina – 3.6%
– cupru – 3.5%
– acizi grasi omega-3 – 2.9%
– calorii – 31 (1%)
Posted on 05/07/2013, in Sanatate and tagged magneziu, molibden, potasiu, triptofan, vitamina A, vitamina B2. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.
Lasă un comentariu
Comments 0