Argintul colidal

ImagineDe milenii, oamenii au folosit argintul pentru a dezinfecta lucrurile. In vremurile de demult, se punea o moneda din argint in lapte pentru al impiedica sa se inacreasca. In prezent, argintul este folosit mai ales in starea sa coloidala, adica argintul este fin dizolvat in apa. Cantitatea de argint utilizat in acest scop este foarte mic (cateva parti per milion), insa din cauza dimensiunii mici a particulelor este mult mai eficiente.

Argint coloidal?

Argintul coloidal este rezultatul unui proces electrolictic care extrage particole microscopice de argint din o bucata mare de argint direct in apa Aceste particule sunt tinute in suspensie de sarcina electrica mica a fiecarei particule. Ca particule foarte mici, de argint pot penetra mai usor si de calatorie in tot corpul.

Ce face?

S-a demonstrat in vitro ca argintul coloidal ucide anumite bacterii, ciuperci si virusuri, si chiar celule tumorale. A fost de asemenea demonstrat ca stimuleaza cresterea oaselor si promoveaza vindecarea ranilor, inclusiv in cazul pacientilor cu arsuri grave.

Efectul argintului coloidal este mai eficace decat cel al unor antibiotice standard, dar poate fi bine tolerat, deoarece este absorbit sus in tractul intestinal si nu va perturba echilibrul bacterian in partea inferioara a tractului intestinal. In medicina alternativa aegintul colidal este folosit ca substitut al antibioticelor.

Cercetatorii de la numeroase universitati si alte institutii au prezentat concluziile lor in legatura cu mecanismul antimicrobian al argintului ionic, o versiune simplificata a ceea ce urmeaza: argintul ionic are o afinitate pentru ionii de hidrogen, unindu-se cu ei pe compusi chimici specifici prezenti in microbii numiti grupuri de sulfhidril, intrerupand respiratia bacterii si altor microbi. Microorganismul se sufoca! Alte forme non-ionici de argint implica alte mecanisme, la fel de eficiente, care impiedica respiratia in interiorul microbilor.

Aceasta actiune a argintului nu este specifica unei anumite boli, cum se intampla in cazul antibioticelor sintetice, dar are o structura – celula specifica. Orice celula care nu poseda un perete rezistent chimic este accesibila actiunii argintului. Aceasta actiune ar include toate bacteriile si alte organisme fara pereti celulari, de exemplu virusurile extracelulare. Deoarece celulele de mamifere au un invelis complet diferit de celulele lor, argintul are nici un efect asupra acestor celule.

Comparativ cu antibiotice, argintul este unic prin faptul deoarece spre deosebire de antibiotice care sunt specifice pentru bacterii si, in unele cazuri, fungi, niciodata pentru virusi. Din experimentele sale bacteriologice cu argint, Dr. Henry Crooks a concluzionat: „Nu cunosc nici un microb care sa nu fi fost ucis in sase minute in timpul experimentelor de laborator.” De asemenea, acest raport precizeaza ca toti microbii au fost ucisi „cu o diluare de mai putin de cinci parti pe milion, desi nu exista efecte secundare rezultate din concentratii mari.” Spre deosebire de antibiotice pana acum nu se cunosc tulpini care au devenit rezistente la actiunea argintului coloidal.

Acesta este frecvent utilizat oral, prin inhalare, pentru nas si ochi picaturi si pentru rani externe. Veti vedea ca argintul coloidal este de asemenea foarte util in gradina, impotriva atacurilor bacteriene, fungice, virale si pe plante. Pur si simplu pulverizati argint coloidal diluat pe frunze, si adaugat in sol.

In afara ca este un elementul cel mai esential intr-o trusa de prim ajutor poate fi de asemenea utilizat pentru a purifica apa potabila.

 

Posted on 16/04/2014, in Sanatate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: