50 de alimente care previn aparitia cancerului

 

Imagine

Mancarea sanatoasa ajuta la prevenirea cancerului. Expertul in nutritie Sven David Müller afirma ca exista 50 de alimente care protejeaza si uneori sunt capabile sa lupte impotriva celulelor canceroase. „Prin hrana nu te vindeci efectiv de cancer, dar multe alimente actioneaza preventiv”, declara specialistul, citat de cotidianul Bild.

  1.  Ananasul – Antioxidantii bogati in vitaminele C si E protejeaza celulele atacate de diverse molecule. Contine minerale (zinc, seleniu) ce inhiba dezvoltarea cancerului.
  2. Caisele – Sunt deosebit de bogate in antioxidanti. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reactie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.
  3. Usturoiul – Printre multele alte calitati, previne dezvoltarea cancerului.
  4. Broccoli – E cea mai buna leguma impotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine si minerale: vitamina C, E, betacaroten.
  5. Cicoarea – Contine fibre vegetale digerabile si protejeaza impotriva cancerului de colon.
  6. Capsunile – Nu contin nici un component cancerigen.
  7. Rodiile – Contin vitamine si minerale care neutralizeaza substantele agresive din organism.
  8. Ceaiul verde – Previne cancerul de esofag si de stomac. Promoveaza enzime care neutralizeaza substantele cauzatoare de cancer.
  9. Varza – Face parte din cele mai active alimente in vitamina C, beta-caroten si furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja impotriva cancerului de san si cel uterin, pentru ca slabeste efectele nocive ale hormonului estrogen.
  10. Grepfrutul – E bogat in vitamina C si in una dintre cele mai importante clase de pigmenti vegetali care previn cancerul.
  11. Alunele – Contin vitamina E naturala si pastreaza celulele inainte de expunerea la razele UV. Prin acizii grasi, vitamina E este bine absorbita.
  12. Cerealele de ovaz – Contin multi agenti anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacientii cu cancer: fulgi de ovaz cu ulei de nuca!
  13. Branza – Branza contine printre altele vitaminele B12 si B6. Prima este importanta pentru cresterea celulelor normale, iar a doua pentru metabolism.
  14. Macesele – Bogate in Vitamina C, intervin in inactivarea radicalilor liberi.
  15. Heringul – Acest peste aprovizioneaza organismul deficitar de vitamina D, mai ales in timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizeaza dezvoltarea cancerului.
  16. Afinele – Protejeaza vezica urinara prevenind infectiile acesteia. Deosebit de bogate in acid folic, vitamina C.
  17.  Zmeura – Substantele fitochimice protejeaza impotriva transformarii maligne a celulelor.
  18. Ouale de gaina – Sunt bogate in toate vitaminele si mineralele. Continutul ridicat de vitamina D si E protejeaza impotriva cancerului.
  19. Fibrele – Mazarea, fasolea si lintea in special protejeaza impotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusa cu pana la 40%  printr-o dieta bogata in fibre.
  20. Coacazele – Foarte bogate in antioxidanti, sunt extrem de benefice impotriva cancerului.
  21. Fructul de cactus – Bogat in vitaminele C si E si in compusi care protejeaza impotriva degenerarii celulelor si cancerului la prostata.
  22. Graul – Important protector impotriva cancerului, este esential pentru sistemul imunitar.
  23. Usturoiul – Scade tensiunea arteriala si colesterolul. Inhiba cresterea tumorilor.
  24. Sofranul de India – Contine curcumina, un ingredient activ care protejeaza impotriva cancerului de colon. Doza de prevenire: o lingurita pe zi, in supe.
  25. Cacao – Reduce riscul imbolnavirii de cancer prin substantele bioactive continute.
  26. Pesmetii – Protejeaza impotriva cancerului de colon.
  27. Dovleacul – Contine vitaminele A, C, E, D si o mare parte din vitaminele complexului B.
  28. Semintele – Contin cantitati mari de acizi grasi nesaturati (omega-3). Sunt bogate in seleniu, dar si in alte minerale.
  29. Uleiul din porumb – Contine cea mai multa vitamina E dintre toate uleiurile.
  30. Stevia – Combinatie de vitamina K si C, poate inhiba cresterea celulelor canceroase.
  31. Mango – Contine foarte multa vitamina A. Intervine in inactivarea radicalilor liberi.
  32. Morcovii – Compenseaza radiatiile ultraviolete si fumatul prin continutul de betacaroten.
  33. Uleiul de nuci sau alune – Este bogat in acizi grasi polinesaturati si bun impotriva influentelor negative ale mediului, cum ar fi poluantii, care pot afecta sever organismul uman.
  34. Papaia – Contine papaina, o enzima folosita in tratarea cancerului.
  35. Migdalele – Proportia ridicata de seleniu le face deosebit de importante pentru prevenirea cancerului. Sunt mult mai bune decat preparatele artificiale de selenium.
  36. Cartofii – Au extrem de multe vitamine anticancer, dar le raman in proportie mare doar atunci cand sunt fierti in coaja.
  37. Fisticul – Contine vitamina A si seleniu si poate preveni cancerul la plamani.
  38. Prazul – Vitaminele si antioxidantii continuti reduc riscul de cancer.
  39. Alimentele probiotice – Iaurtul, chefirul, varza cruda contribuie la rezistenta florei intestinale si inhiba patrunderea substantelor straine in organism.
  40. Painea de secara – Ideala in prevenirea cancerului, mai ales a celui de san, secara este bogata in acid fitic, acesta prevenind cresterea celulelor canceroase.
  41. Varza de Bruxelles – Contine de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele. Acopera nevoia organismului de acid folic.
  42. Sfecla rosie – Este bogata in acid folic, contine betanina.
  43. Catina – Un mix de vitamine, minerale si fitochimicale, e mai buna decat orice pilula.
  44. Susanul – Contine fitosteroli, care reduc colesterolul si protejeaza impotriva cancerului.
  45. Laptele de soia – Protejeaza mai ales impotriva tumorilor ce apar la femei.
  46. Agrisele –Sunt bogate in pectina, care distruge sursa de toxine din intestine.
  47. Spanacul – Acidul folic continut inhiba degenerarea celulelor.
  48. Rosiile – Licopenul din rosii protejeaza impotriva cancerului pulmonar.
  49. Somonul salbatic – Contine in mod semnificativ mai mult Omega-3 si acizi grasi decat somonul de crescatorie. Acesti acizi sunt esentiali in prevenirea cancerului.
  50. Varza creata – Inhiba raspandirea celulelor canceroase.

 

Posted on 24/03/2014, in Sanatate. Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: